Recept

Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35143

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
2,5 kg Králík
2 polévková lžíce Olej rostlinný
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
300 g Vepřový bok uzený
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 12 g
45% Sodík 909 mg
15% Bílkoviny 9 g

Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, bůček nakrájíme na pláty, česnek utřeme se solí. V pivu umícháme česnek s kořením a olejem.

2

Porce králíka vložíme do pekáče, poklademe bůčkem, přelijeme pivní směsí a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

3

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept