Vaječný předkrm s chřestem v šunce

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Cukr
447 mg
Vápník
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka uvaříme na měkko. Chřestové výhonky vaříme v osolené vodě celé, asi 6 minut. Když je chřest měkký,
  • 2
    necháme ho okapat, nebo ho osušíme ubrouskem. Chřest připravíme k vejcím tak, že vařené výhonky z jednoho konce obalíme plátky šunky.
  • 3
    Vejce oloupeme jen z vrchní třetiny u špičky, a špičky vajec odkrojíme tak, aby byl vidět i žloutek. Takto seříznutá vejce jemně osolíme, a podáváme teplé s obalenými výhonky chřestu. Při konzumaci se má chřest namáčet ve vejci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.