Jednoduchý recept

Vaječný předkrm s chřestem v šunce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35145

Ingredience

500 g Chřest zelený
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 794kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
7% Sodík 140 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vaječný předkrm s chřestem v šunce postup přípravy receptu:

1

Vajíčka uvaříme na měkko. Chřestové výhonky vaříme v osolené vodě celé, asi 6 minut. Když je chřest měkký,

2

necháme ho okapat, nebo ho osušíme ubrouskem. Chřest připravíme k vejcím tak, že vařené výhonky z jednoho konce obalíme plátky šunky.

3

Vejce oloupeme jen z vrchní třetiny u špičky, a špičky vajec odkrojíme tak, aby byl vidět i žloutek. Takto seříznutá vejce jemně osolíme, a podáváme teplé s obalenými výhonky chřestu. Při konzumaci se má chřest namáčet ve vejci.

Poznámka

Tento pokrm můžeme dát dětem jako svačinu, nebo dospělým jako předkrm. Pokrm podáváme teplý s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept