Recept

Obalovaný králík pečený na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 35147
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1,5 kg Králík
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Žampiony čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 393kJ
6% Sacharidy 21 g
44% Tuky 33 g
42% Sodík 847 mg
174% Bílkoviny 98 g

Obalovaný králík pečený na pivu postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem.

2

Porce králíka obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme.

3

Osmažené porce kuřete vložíme do pekáče, obložíme cibulí a žampiony, opepříme, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso téměř měkké, poklici odstraníme a králíka pečeme, až je maso měkké.

4

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept