Králík s hořčicí pečený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s hořčicí pečený na pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hořčice |
1,5 kg | Králík |
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27,0mg |
---|---|
Cholesterol | 271,7mg |
Draslík | 748,0mg |
Vláknina | 22,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Králík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králík s hořčicí pečený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Porce vložíme do rozpuštěného másla a osmažíme. Poté maso zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu a necháme prohřát. |
2 | Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |