Jednoduchý recept

Hovězí závitky s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35157

Ingredience

125 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 958kJ
3% Sacharidy 10 g
34% Tuky 25 g
33% Sodík 668 mg
65% Bílkoviny 37 g

Hovězí závitky s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem.

2

Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat.

3

Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list.

4

Závitky podáváme s omáčkou teplé.

Poznámka

Z pomeranče nastrouhaná kůra. Černé olivy bez pecek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept