Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35158

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
10 g Máslo čerstvé
10 ml Olej rostlinný
200 g Rozinky tmavé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
17% Sacharidy 62 g
15% Tuky 12 g
7% Sodík 134 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jednoduchá vánočka postup přípravy receptu:

1

Z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce cukru připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do mísy vysypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, promícháme, přidáme 2 ks vejce, máslo, hrozinky, vlijeme kvásek a rukou, anebo kuchyňským robotem vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo 40 minut vykynout. Vál posypeme moukou, vložíme vykynuté těsto, rukama promísíme a rozdělíme na tři díly. Vypracujeme středně tenké válečky, dáme je vedle sebe, vrchní konec spojíme a upleteme cop. Spletenou vánočku dáme na olejem vymaštěný plech a na teplém místě necháme 15 minut kynout. V hrníčku rozkvedláme vajíčko, potřeme jím vánočku, posypeme mandlemi a v předehřáté troubě pečeme 30 minut.

2

Upečenou vánočku vyndáme z trouby a necháme ji ještě na plechu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept