Vídeňské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské brambory
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35163 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
20 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Paprika červená |
250 g | Párky Frankfurtské |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 598,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Sůl, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vídeňské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 10 minut je vaříme. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. |
2 | Papriky vložíme 10 cm pod horký gril a 10-12 minut je grilujeme, podle potřeby obracíme, až ztmavnou. Potom je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. |
3 | Papriky oloupeme, opláchneme proudem studené vody a osušíme. Zbavíme je semen, podélně je nakrájíme na nudličky. |
4 | Brambory rozkrájíme na trojúhelníčky a s paprikami a nakrájenými párky je vložíme do zapékací mísy. Přimícháme římský kmín, česnek, olej, sůl a pepř. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 °C, občas obracíme. |
5 | Mísu vyjmeme z trouby a lžící sebereme přebytečný tuk. Před podáváním zdobíme koriandrem. |