Jednoduchý recept

Marinované sardele

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 35164

Ingredience

120 ml Ocet vinný
75 ml Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Sardellen filets
3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 738kJ
0% Sacharidy 1 g
25% Tuky 19 g
29% Sodík 584 mg
1% Bílkoviny 0 g

Marinované sardele postup přípravy receptu:

1

Sardele očistíme, odstraníme kostičky, nafiletujeme a omyjeme.

2

Polovinu osušených filetů urovnáme v jedné vrstvě do měklé mísy a posypeme polovinou soli. Navrch křížem naskládáme zbylé filety, posypeme zbylou solí a zalijeme octem. Mísu přiklopíme a na 24 hodin uložíme do chladničky.

3

Před podáváním slijeme marinádu, filety omyjeme studenou vodou a osušíme.

4

Upravíme na servírovací mísu a zalijeme olejem. Nakonec posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept