Jednoduchý recept

Pečená vepřová kýta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35183

Ingredience

120 g Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Mrkev kořen
20 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 kg Vepřová kýta
300 ml Vývar drůbeží
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 471kJ
1% Sacharidy 5 g
72% Tuky 54 g
33% Sodík 667 mg
114% Bílkoviny 64 g

Pečená vepřová kýta postup přípravy receptu:

1

Do kůže kýty uděláme dlouhé zářezy, vzdálené od sebe asi 1 cm. Maso potřeme trochou oleje, dobře ji osolíme, opepříme a dáme pekáč.

2

Maso obložíme kolečkami mrkve a cibule. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny, teploměr by měl ukazovat 90 C. Podle potřeby podléváme trochou vody.

3

Z výpeku odstraníme mrkev a cibuli, kromě 1 lžíce sebereme všechen tuk.

4

Výpek zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme vývarem a vaříme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu osolíme, opepříme

5

a přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k masu.

Poznámka

Pokrm podáváme i s jablečnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept