Vepřové kotlety s omáčkou ze zeleného pepře
25 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 4lžíceSherry brandy
- 150mililitrůVoda pitná
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1,5lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
20 mg
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kotlety osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme 6-8 minut po každé straně. Kotlety vyjmeme na talíř a přikryjeme alobalem.
- 2Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a osmažíme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku. Vmícháme sherry a povaříme 1 minutu. Přidáme propláchnutý, lehce nadrcený zelený pepř, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí a nakonec vmícháme smetanu.
- 3Kotlety upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.