Jednoduchý recept

Smažené selské brambory s pórkem a sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35190

Ingredience

150 g Anglická slanina
500 g Brambory
1 ks Cibule
1 l Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
150 g Pórek
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
200 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 010kJ
11% Sacharidy 41 g
65% Tuky 49 g
29% Sodík 576 mg
56% Bílkoviny 31 g

Smažené selské brambory s pórkem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

2

Ve větší litinové nebo teflonové pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Přidáme pórek s cibulí, anglickou slaninu, promícháme a smažíme dorůžova. Pak po celé ploše rozložíme brambory, posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a vše smažíme pod poklicí. Přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany (jsou hotové přibližně za 30-40 minut). Tvrdý sýr přimícháme přibližně 7 minut před dopečením brambor.

3

Osmažené brambory jsou křupavé a mají zlatou barvu.

4

Ke každé porci horkých selských brambor podáváme sklenici mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept