Video recept

Vepřová panenka ve slaninové košilce

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová panenka ve slaninové košilce 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35192

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
5 g Pepř černý mletý
150 g Slanina anglická
5 g Sůl
400 g Vepřová panenka
Šťáva
40 ml Dolin - Vermouth
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
150 ml Vývar drůbeží
40 g Šalotka
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
44% Sodík 882 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vepřová panenka ve slaninové košilce postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Panenky zabalíme do plátků slaniny.

2

Dáme maso na pekáč a 30-35 minut je pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. V půli pečení je obrátíme. Maso je hotové, když z něj po píchnutí vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá.

3

Šťáva: v hrnci rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme ji, aby změkla.

4

Poprášíme moukou, zamícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Postupně přiléváme vývar, přidáme nakrájené žampiony a 15 minut zvolna vaříme. Na závěr přidáme vermut a prohřejeme.

5

Výpek přecedíme a přidáme do zahuštěné šťávy. Šťávu prohřejeme, dokořeníme a nakrájené plátky masa šťávou polijeme.

Komentáře a hodnocení

 
klarka12
Vepřová panenka ve slaninové košilce
dnes jsem uvarila a je moc dobre blink
 
kalitovaeva@gmail.com
Panenka
Vyborné

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept