Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35195

Ingredience

1,5 kg Bažant obecný
100 g Hrozinky
80 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana
Na karamel
2 polévková lžíce Cukr krupice
200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,728 kcal
Kilojoule 7 231kJ
13% Sacharidy 45 g
154% Tuky 115 g
33% Sodík 651 mg
222% Bílkoviny 125 g

Pečený bažant na pivu postup přípravy receptu:

1

Cukr necháme zkaramelizovat, poté zředíme250 ml piva a dobře promícháme. Slaninu nakrájíme na klínky, ořechy nasekáme nahrubo, hrozinky namočíme ve zbylém pivu. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme na máslo do pekáče a přelijeme částí karamelu. Pečeme v předehřáté troubě pod poklicí, přeléváme zbylým karamelem. Když je maso poloměkké, přidáme ořechy, hrozinky i s pivem a smetanu. Posledních patnáct minut bažanta odkryjeme a dopečeme, aby měl křupavou kůži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept