Recept

Bažant na slanině a pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35196

Ingredience

1,5 kg Bažant obecný
1 ks Brambory
1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1,2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,550 kcal
Kilojoule 6 486kJ
16% Sacharidy 56 g
115% Tuky 86 g
32% Sodík 634 mg
223% Bílkoviny 126 g

Bažant na slanině a pivu postup přípravy receptu:

1

Syrovou bramboru oloupeme, polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny vložíme druhou polovinu slaniny a bramboru. Břicho zašijeme a bažanta položíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli. Přidáme pepř, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je bažant měkký.

2

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept