Bažant na slanině a pivu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1414 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
84 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrovou bramboru oloupeme, polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny vložíme druhou polovinu slaniny a bramboru. Břicho zašijeme a bažanta položíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli. Přidáme pepř, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je bažant měkký.
  • 2
    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.