Recept

Dušený bažant s pivní omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35197

Ingredience

1,5 kg Bažant obecný
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Džem brusinkový
120 g Máslo čerstvé
8 ks Pepř černý celý
1,2 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,895 kcal
Kilojoule 7 930kJ
28% Sacharidy 102 g
142% Tuky 106 g
40% Sodík 794 mg
236% Bílkoviny 133 g

Dušený bažant s pivní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Odleželého bažanta očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, cibuli nakrájíme nahrubo.

2

Do tlakového hrnce vložíme na máslo porce bažanta, cibuli, pepř, přelijeme pivem a zhruba půl hodiny dusíme.

3

Měkkého bažanta přeložíme na talíř a držíme na teple. Do šťávy vmícháme džem a provaříme.

4

Bažanta servírujeme přelitého omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept