Domácí mandlová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí mandlová zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35206 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
50 g | Mandle mleté |
500 ml | Mléko plnotučné |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 197,6mg |
Draslík | 114,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 775,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Mandle mleté, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí mandlová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi. |
2 | Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli povaříme do zhoustnutí. |
3 | Po vychladnutí krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i zmrzlinový strojek.) |
Dá se k přípravě použít mandlová pasta od Lepefoods.cz?