Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Jablka |
4 ks | Jalovec |
1,5 kg | Kachna divoká |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 459,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 159,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablka rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, mrkev očistíme a překrojíme na půlky, česnek necháme vcelku, slaninu nakrájíme na plátky. Bobule jalovce (jalovčinky) rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. |
2 | Kachnu osolíme a vně i uvnitř potřeme máslem s jalovčinkami a necháme několik hodin v chladu. Pekáč vyložíme plátky slaniny, přidáme brambory, mrkev, česnek, čerstvý tymián a vložíme kachnu hřbetem nahoru. Podlijeme polovinou piva a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí. |
3 | Zhruba po půl hodině kachnu obrátíme, vlijeme zbylé pivo a dopečeme bez poklice. |
4 | Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |