Recept

Vepřová kapsa se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35215

Ingredience

3 g Pepř černý mletý
180 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
800 g Vepřová pečeně
350 ml Víno bílé
NÁDIVKA
10 g Petržel - nať
20 g Rozmarýn čerstvý
60 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
60 g Strouhanka
60 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 471kJ
5% Sacharidy 18 g
103% Tuky 77 g
67% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 59 g

Vepřová kapsa se sýrem postup přípravy receptu:

1

Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.

2

Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme

3

a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.

4

Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.

5

Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept