Krůta na smetaně s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta na smetaně s máslem
Krůta na smetaně s máslem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
700 g | Krůtí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta na smetaně s máslem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na tenké pásky, na pánvi rozpustíme máslo a na něm za stálého míchání maso osmažíme cca 10 minut. Poloměkká prsa vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Do másla na pánvi přidáme na kostky nakrájenou slaninu, na kolečka cibuli, česnek, houby, sůl, pepř a sladkou papriku, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí žampionů. Do směsi přidáme opečené maso a pod poklicí dusíme ještě 10 minut. |
3 | Mouku přimícháme do smetany, dobře rozkvedláme, přilijeme do směsi na pánvi a za stálého míchání necháme projít varem. |
Poznámka
Servírujeme na teplém talíři s houskovým knedlíkem.