Recept

Chřestová polévka se smetanou a uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35226

Ingredience

20 g Bešamel
1 kg Chřest zelený
80 g Losos uzený
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
0,2 kávová lžička Šafrán
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
7% Sacharidy 24 g
63% Tuky 47 g
5% Sodík 91 mg
23% Bílkoviny 13 g

Chřestová polévka se smetanou a uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Šafrán namočíme v trošce vody. Z očištěného chřestu odkrájíme hlavičky a nakrájíme ho na proužky, hlavičky chřestu odložíme na ozdobu, slupky, které nám zbyly po oloupání chřestu povaříme v 1l vody.

2

Kousky chřestu orestujeme na oleji spolu s drobně nakrájenou šalotkou. Během restování přimícháme šafrán namočený ve vodě. Přidáme sypký bešamel, kterým polévku zahustíme podle návodu na obalu. Ochutíme solí a bílým pepřem, rozředíme smetanou a promícháme. Polévku povaříme 5 minut. Potom směs rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Zbylé chřestové hlavičky rozložíme na síto, přes které jsme pasírovali polévkovou směs a přikryté pokličkou povaříme nad hladinou vývaru. Potom hlavičky chřestu krátce osmahneme na másle. Prolisovanou polévku nalijeme do talířů, ozdobíme plátky uzeného lososa a hlavičkami zeleného chřestu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept