Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35233

Ingredience

160 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
5 g Kmín římský
90 ml Olej olivový
750 g Vepřová žebra
250 ml Víno červené
3 stroužek Česnek
MARINÁDA
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
5 g Pepř černý mletý
5 g Skořice mletá
5 g Sůl
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 653kJ
3% Sacharidy 11 g
89% Tuky 67 g
40% Sodík 799 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kyperská žebírka postup přípravy receptu:

1

Žebírka nasekáme na 4 cm kostky.

2

Marináda: smícháme červené víno, semínka koriandru, skořici a pepř. Maso v marinádě obalíme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. Poté maso vyjmeme z marinády.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a za občasného míchání zvolna několik minut smažíme, až změknou, ale nezmění barvu.

4

Přidáme osolené maso a 5 minut je středně prudce dohněda smažíme. Vylijeme přebytečný tuk, přilijeme marinádu, vývar, víno a 1 hodinu zvolna podusíme, až maso změkne.

5

Maso vyndáme a přemístíme do mělké žáruvzdorné mísy, do níž se musí vejít pouze v 1 vrstvě. Ze šťávy sebereme tuk a přecedíme ji, aby v ní nezůstala semínka koriandru. Šťávou maso přelijeme a posypeme kmínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200°C, až povrch masa zhnědne a je křupavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept