Jednoduchý recept

Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35237

Ingredience

2 ks Badyán
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Koření Zvěřina
160 g Marmeláda šípková
60 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
70 g Perník
300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
800 g Srnčí kýta
0,5 kávová lžička Sůl
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 490kJ
9% Sacharidy 32 g
13% Tuky 9 g
5% Sodík 108 mg
57% Bílkoviny 32 g

Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kýtu bez kosti zbavíme blan a tuku a obalíme v koření na divočinu. Cibuli nakrájíme na kolečka, perník nastrouháme, badyán rozdrtíme.

2

Kýtu ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle s olejem, osolíme, přidáme cibuli, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, během dušení přilijeme horkou vodu.

3

Měkké maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Do šťávy vmícháme mouku, šípkovou marmeládu, badyán, vodu, citronovou šťávu, cukr a strouhaný perník. Omáčku dobře provaříme a přecedíme.

4

Maso před podáváním nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept