Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Badyán |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Koření Zvěřina |
160 g | Marmeláda šípková |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
70 g | Perník |
300 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
800 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Perník, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kýtu bez kosti zbavíme blan a tuku a obalíme v koření na divočinu. Cibuli nakrájíme na kolečka, perník nastrouháme, badyán rozdrtíme. |
2 | Kýtu ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle s olejem, osolíme, přidáme cibuli, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, během dušení přilijeme horkou vodu. |
3 | Měkké maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Do šťávy vmícháme mouku, šípkovou marmeládu, badyán, vodu, citronovou šťávu, cukr a strouhaný perník. Omáčku dobře provaříme a přecedíme. |
4 | Maso před podáváním nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |