Recept

Kuřecí polévka s chřestem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35250

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
250 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
200 ml Vývar slepičí
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 236kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 322 mg
33% Bílkoviny 19 g

Kuřecí polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso zalijeme studenou vodou a vaříme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka. Chřest očistíme, opláchneme a vaříme zvlášť v osolené vodě s kostkou cukru. Z hladké mouky a másla umícháme na mírném ohni světlou jíšku do které vmícháme slepičí vývar, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povaříme. Do polévky dále přidáme pokrájené kuřecí maso a vařený chřest a zalijeme smetanou, v které jsme rozmíchali žloutek. Polévku opět prohřejeme a servírujeme s nasekanou petrželkou a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept