Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35252

Ingredience

0,5 ks Citrony
120 g Cukr moučkový
0,1 l Mléko plnotučné
70 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
120 g Strouhanka
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Griliáš
100 g Cukr moučkový
50 g Ořechy lískové pražené
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
18% Sacharidy 65 g
66% Tuky 49 g
15% Sodík 305 mg
32% Bílkoviny 18 g

Griliášový puding postup přípravy receptu:

1

Strouhanku přelijeme mlékem a necháme chvíli zvlhnout. Mezitím v míse smícháme máslo, prosátý cukr, žloutky a vanilku a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, utlučený griliáš, vlhkou strouhanku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek suché struhanky.

2

Formu vymažeme a vysypeme, vlijeme do ní těsto a v páře vaříme cca 60 minut. Puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.

3

Griliáš připravíme tak, že na ocelovou pánev nasypeme cukr a nasucho jej na plotně necháme zezlátnout. Poté jej smícháme s opraženými, nahrubo nasekanými ořechy. Přemístíme na plech a necháme vychladnout. Nakonec utlučeme v hmoždíři a prosejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept