Recept

Kodaňské masové kuličky

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35267

Ingredience

100 g Cibule
200 g Jogurt bílý
40 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
RAJČATOVÁ OMÁČKA
1 ks Bobkový list
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
400 g Passata (drcená rajčata)
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
450 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 022kJ
6% Sacharidy 23 g
60% Tuky 45 g
72% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Kodaňské masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Smícháme maso s nakrájenou cibulí, přidáme mouku, tymián, papriku, podle chuti sůl a pepř. Hmotu spojíme vejcem a přidáme mléko.

2

Z hmoty vytvarujeme 20 kuliček. Lehce je obalíme v mouce a necháme vychladit.

3

Rajčatovou omáčka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji smažíme. Přilijeme vývar, potom přidáme rajčata, rajský protlak, česnek, bobkový list, sůl a pepř. Omáčku vaříme za občasného míchání 20-25 minut. Omáčku propasírujeme a dokořeníme.

4

V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Postupně na něm po 5 minutách dohněda usmažíme masové kuličky. Usmažené kuličky vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích.

5

Do pekáčku mísy vložíme masové kuličky, zalijeme je omáčkou a přivedeme k varu. Přikryjeme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě při 180°C. Před podáváním porce zalijeme 1 lžičkou jogurtu a ozdobíme tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept