Grilovaná kolena v pivní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kolena v pivní marinádě
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové koleno |
3 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 41,1mg |
Vláknina | 510,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Med včelí, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná kolena v pivní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě vaříme kolena zhruba 3 hodiny doměkka. |
2 | Česnek utřeme se solí, feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, zázvor jemně nastrouháme. Všechny suroviny v míse promícháme s pivem, do marinády naložíme uvařená kolena přes noc a poté grilujeme. |
3 | Maso během grilování potíráme marinádou. |