Míchaný špíz s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný špíz s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
10 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Jalovec, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Míchaný špíz s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Pivo svaříme s jalovcem a necháme vychladnout. Poté do něj vložíme bůček a roštěnou, které jsme nakrájeli na kostky, osolili a opepřili. Maso necháme pod fólií v chladničce do druhé dne marinovat. |
2 | Druhý den oloupeme syrové brambory, nakrájíme je na kostky, cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. |
3 | Na jehly napichujeme střídavě oba druhy masa, papriku, cibuli a brambory. Poté vše potřeme olejem, poprášíme oběma paprikami a grilujeme. |