Grilovaná játra naložená v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná játra naložená v medu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
800 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 602,0mg |
Draslík | 659,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Játra vepřová, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná játra naložená v medu postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky, pivo smícháme s medem a olejem. |
2 | Játra nakrájíme na silné plátky a vložíme spolu s jablky do piva a pod fólií necháme asi půl hodiny marinovat. Poté játra opepříme a ogrilujeme. Během grilování játra potíráme marinádou. |
3 | Osolíme až před podáváním. |