Recept

Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35304

Ingredience

1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
3 ks Rohlíky bílé
120 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřový bok
100 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
Na vaření zajíce
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
6 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1,5 l Voda pitná
500 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 675kJ
5% Sacharidy 18 g
97% Tuky 73 g
19% Sodík 387 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem postup přípravy receptu:

1

Zaječí předek naporcujeme a uvaříme s cibulí a celým kořením. Vepřový bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva. Pekáč vyložíme plátky slaniny.

2

Uvařené maso vykostíme a necháme vychladnout, poté umeleme spolu s bůčkem, rohlíky a česnekem.

3

Do hmoty vmícháme vejce, sůl, pepř, zázvor, majoránku a část piva, v němž byly namočené rohlíky. Vlhkýma rukama utvoříme šišku, obalíme ji ve strouhance, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě.

4

V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept