Jednoduchý recept

Indické kebaby

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35313

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kávová lžička Fenyklová semínka
1 kávová lžička Garam masala
750 g Jehněčí plec
1 kávová lžička Koriandr celý
1 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
12% Sodík 236 mg
67% Bílkoviny 38 g

Indické kebaby postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme dohromady zázvor, bobkový list, semínka koriandru, skořici, sůl, mleté chilli a semínka fenyklu. Tuto směs smícháme v míse s garam masalou, kurkumou, olejem a citronovu šťávou.

2

Maso pokrájíme na plátky a necháme marinovat v míse se směsí cca hodinu. Poté je rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.

3

Napícháme vždy 3 kusy na grilovací jehlu, ozdobíme citronem a podáváme horké.

Poznámka

Servírujeme teplé. Citron nakrájený na čtvrtky použijeme na ozdobu. Doporučujeme podávat s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept