Jednoduchý recept

Jehněčí se saté omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35316

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
450 g Jehněčí hřbet
1 polévková lžíce Kari pasta
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1,5 dl Kokosové mléko
1 kávová lžička Limetková šťáva
6 polévková lžíce Máslo arašídové
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 kávová lžička Protlak rajčatový
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
4% Sacharidy 14 g
66% Tuky 50 g
11% Sodík 214 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jehněčí se saté omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat.

2

Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté.

3

Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme.

4

Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut.

5

Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept