Brambory s jehněčí masalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s jehněčí masalou
Brambory s jehněčí masalou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí kýta |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
280 g | Omáčka Kari |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
125 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
175 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Kari, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s jehněčí masalou postup přípravy receptu:
1 | Na kostky pokrájíme jehněčí maso. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso na něm osmahneme. Poté vyndáme z pánve. |
2 | Přidáme pokrájené brambory, cibuli, žampiony, česnek a smažíme 4 minuty za občasného míchání. |
3 | Přidáme do pánve vodu a kari omáčku, jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme cca 1 hodinu. |
4 | Přidáme pokrájená rajčata, špenát, přikryjeme a 10 minut povaříme. |
5 | Podáváme horké. |