Recept

Smažená vepřová játra s pivní omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35318

Ingredience

200 g Anglická slanina
800 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 185kJ
3% Sacharidy 12 g
73% Tuky 55 g
34% Sodík 687 mg
88% Bílkoviny 49 g

Smažená vepřová játra s pivní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Plátky jater naklepeme, opepříme, na každý plátek položíme plátek slaniny. Játra smažíme v rozpáleném oleji, nejprve slaninou do pánve.

2

Zhruba po čtyřech minutách játra obrátíme a smažíme další čtyři minuty. Poté játra přeložíme do mísy a udržujeme na teple. Do výpeku zašleháme pivo s moukou, provaříme a podáváme s játry. Před podáváním játra osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept