Červená vinná omáčka Barolo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená vinná omáčka Barolo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3532 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
300 g | Cibule perlová |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
400 ml | Víno červené |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 18,7mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 415,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Červená vinná omáčka Barolo postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme na ní zesklovatět cibulky. |
2 | Poté přilijeme víno, přidáme nasekaný tymián a provaříme do zhoustnutí. Zjemníme zakysanou smetanou a základní hnědou omáčkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pečené makrele. |
Poznámka
Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"