Drůbeží játra zapečená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra zapečená s vejci
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Játra drůbeží |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 654,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 89,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drůbeží játra zapečená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra opláchneme, necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, zapékací mísu vymažeme olejem. Na másle zpěníme 1 cibuli, přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přeložíme do zapékací mísy a posypeme majoránkou. |
2 | V pivu rozšleháme vejce, játra přelijeme pivem, posypeme druhou nakrájenou cibulí a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. |