Recept

Karbanátky plněné datlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 35335

Ingredience

1 polévková lžíce Máta
600 g Vepřové maso mleté
125 ml Datle
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
1 špetka Kardamom
1 polévková lžíce Limetková šťáva
100 ml Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
7% Sacharidy 24 g
78% Tuky 58 g
25% Sodík 493 mg
50% Bílkoviny 28 g

Karbanátky plněné datlemi postup přípravy receptu:

1

Do mletého vepřového masa vmícháme mletý kardamom, nadrobno nakrájené čerstvé datle, rozemletý hřebíček, zázvor, šťávu z limetky a čerstvou mátu. Přidáme syrové vejce. Z dobře promíchané masové směsi vytvoříme 8 karbanátků, které uložíme do chladu a necháme 30 minut odpočívat. Karbanátky pak smažíme na středně horké pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 15 minut, kdy by měla při této přípravě vytékat z karbanátků růžová až čirá šťáva. Během smažení karbanátky dle potřeby obracíme, tak aby nedošlo k jejich spálení na povrchu.

Poznámka

Podáváme s brambory nebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept