Jednoduchý recept

Jehněčí perské

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 195 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35336

Ingredience

0,5 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
900 g Jehněčí kýta
2,3 dl Jogurt bílý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
250 g Kuskus
4 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
11% Sacharidy 39 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 271 mg
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí perské postup přípravy receptu:

1

Smícháme jogurt, pepř a rozetřený česnek, až vznikne marináda. Z jehněčího masa si nakrájíme 6 řízků a potřeme z obou stran citronovu šťávou, poté přes ně vylijeme marinádu. Přikryjeme a necháme 3 hodiny marinovat.

2

Do zapékací mísy dáme kuskus a zalijeme ho vařící vodou. Necháme stát 5 minut, poté procedíme a necháme stát v cedníku. Povaříme v páře nad pomalu se vařící vodou cca 8 minut. Přidáme citronovou šťávu, olej, rajčata, nasekanou cibuli, bylinky, pepř a sůl a necháme stát.

3

Maso grilujeme 15 minut a jednou obrátíme. Podáváme s kuskusem.

Poznámka

2 lžíce citronové šťávy a 2 lžíce máty patří ke kuskusu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept