Jednoduchý recept

Hrnec s masem jehněčím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35345

Ingredience

675 g Brambory
1 ks Cibule
675 g Jehněčí maso
2 ks Ledvinky jehněčí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 dl Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
7% Sacharidy 26 g
40% Tuky 30 g
5% Sodík 96 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hrnec s masem jehněčím postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme lůj, ledvinky zbavíme blan a žilek a pokrájíme na plátky. Do zapékací mísy rozložíme na dno plátky brambor. Na brambory rozložíme řízky, na ně plátky ledvinek, pokrájenou cibuli a nasekaný tymián. Přelijeme jehněčím vývarem, osolíme a opepříme.

2

Navrch rozložíme zbývající plátky brambor, aby zakrývaly maso a cibuli. Bramborové plátky potřeme máslem, zakryjeme mísu pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 90 minut.

3

Sundáme pokličku a 30 minut ještě zapečeme.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept