Rajčatové kofty a jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové kofty a jehněčí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1,5 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
3 kávová lžička | Garam masala |
225 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,1mg |
Draslík | 401,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí maso mleté, Máta, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatové kofty a jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Mleté jehněčí maso dáme do mísy, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, chilli papričku, garam masalu, mátu, sůl, citronovou šťávu a vše promícháme. Směs rozdělíme na dvě poloviny a každou ještě na 10 dílů. Z každého dílu uděláme kuličku a obalíme v oleji. Zbývající půlku cibule rozčtvrtíme a rozebereme na jednotlivé vrstvy. |
2 | Napíchneme 5 kuliček, 4 čtvrtky rajčete a kousky cibule na grilovací jehlu. Rajčata a cibuli potřeme zbývajícím olejem a pečeme pod horkým grilem 10 minut. Často kofty obracíme, dokud nejsou propečené. |
3 | Podáváme teplé. |