Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35363

Ingredience

50 g Cukr moučkový
225 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Likér malinový
1 hrst Rybíz červený
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
115 g Sněhové pečivo
jahodová omáčka
1 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Cukr moučkový
225 g Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
17% Sacharidy 63 g
29% Tuky 21 g
0% Sodík 2 mg
6% Bílkoviny 4 g

Jahodové semifreddo postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.

2

Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.

3

Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.

4

Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.

Poznámka

Semifreddo můžeme připravit den předem. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept