Jahodové semifreddo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové semifreddo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35363 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
225 g | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Likér malinový |
1 hrst | Rybíz červený |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
115 g | Sněhové pečivo |
jahodová omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Cukr moučkový |
225 g | Jahody zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 238,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Rybíz červený, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér malinový, Smetana 33% (šlehačka), Sněhové pečivo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahodové semifreddo postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté jahody rozmixujeme. |
2 | Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. |
3 | Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou. |
4 | Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem. |
Poznámka
Semifreddo můžeme připravit den předem. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.