Salát s chřestem a jablkovými plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s chřestem a jablkovými plátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35372 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kostka | Cukr kostkový |
4 ks | Jablka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
100 ml | Smetana kyselá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 500,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Jablka, Sůl, Voda pitná, Kopr čerstvý, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Jogurt krémový bílý natur, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana kyselá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s chřestem a jablkovými plátky postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na kousky. Jablka zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek promícháme s okapanými kousky chřestu. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, pečlivě ho opláchneme a necháme okapat. Servírujeme tak, že na rozložené listy ledového salátu rozložíme směs plátků jablek a vařeného chřestu s citronovou šťávou. Rozloženou směs zalijeme zálivkou. |
2 | Zálivku připravíme: |
3 | Do jogurtu vmícháme citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a nasekaný kopr, pažitku a petržel. Podáváme jako předkrm. |