Špízová bašta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízová bašta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Koření grilovací |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
20 dkg | Slanina vepřová |
0,5 kg | Vepřové maso tučné |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 935,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízová bašta postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony. |
3 | Kousky masa a zeleniny postupně napichujeme na jehlu. |
4 | Hotové špízy posypeme kořením a dáme péct na gril nebo do trouby. |
Výborné a šťavnaté. Zavonělo po žampionech. Maso jsem nejdříve opekla zvlášť na pánvi a potom napichovala na špejli.