Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35383

Ingredience

20 g Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Kančí maso
10 g Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
150 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kg Sterilovaná zelenina Halali
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 733kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
174% Sodík 3 g
70% Bílkoviny 40 g

Svíčková z divočáka postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.

2

Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.

3

Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.

4

Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.

Poznámka

Na teplý talíř dáme porci masa, polijeme omáčkou, na maso dáme citron, brusinky a ozdobíme šlehačkou. Nejvhodnější příloha jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept