Svíčková z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková z divočáka
Svíčková z divočáka
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Kančí maso |
10 g | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kg | Sterilovaná zelenina Halali |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 71,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 221,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kančí maso, Nové koření celé, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sterilovaná zelenina Halali nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Svíčková z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut. |
2 | Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem. |
3 | Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou. |
4 | Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené. |
Poznámka
Na teplý talíř dáme porci masa, polijeme omáčkou, na maso dáme citron, brusinky a ozdobíme šlehačkou. Nejvhodnější příloha jsou houskové knedlíky.