Mrkvová polévka s krupicí a vejci

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.
  • 2
    Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.
  • 3
    V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.
  • 4
    Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 3. 2016
Mrkvová polévka s krupicí a vejci
Polévka je spíš kmínová s vejcem, mrkve by muselo být víc, chuťově dobrá, pro děti bych vynechala bujón.