Recept

Mrkvová polévka s krupicí a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Mrkvová polévka s krupicí a vejci 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3539

Ingredience

1 ks Bujón slepičí
1 špetka Kmín celý
4 polévková lžíce Krupice dětská
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 621kJ
2% Sacharidy 7 g
169% Tuky 127 g
23% Sodík 459 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mrkvová polévka s krupicí a vejci postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.

2

Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.

3

V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.

4

Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Mrkvová polévka s krupicí a vejci
Polévka je spíš kmínová s vejcem, mrkve by muselo být víc, chuťově dobrá, pro děti bych vynechala bujón.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept