Jednoduchý recept

Rybízový koláč s cukrovým sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35395

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
250 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Máslo čerstvé
500 g Rybíz červený
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Sníh
200 g Cukr krupice
4 ks Vaječný bílek slepičí
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 316kJ
29% Sacharidy 105 g
49% Tuky 36 g
5% Sodík 101 mg
27% Bílkoviny 15 g

Rybízový koláč s cukrovým sněhem postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

3

Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

4

Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept