Rybízový koláč s cukrovým sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový koláč s cukrovým sněhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35395 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
500 g | Rybíz červený |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Sníh | |
200 g | Cukr krupice |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 290,8mg |
Draslík | 339,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Rybíz červený, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rybízový koláč s cukrovým sněhem postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. |
3 | Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme. |
4 | Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků. |
Poznámka
Servírujeme studené.