Recept

Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35396

Ingredience

1 ks Chilli paprička
500 g Chléb konzumní
3 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
600 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Saturejka
100 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
3 dl Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 715kJ
23% Sacharidy 84 g
50% Tuky 38 g
28% Sodík 556 mg
65% Bílkoviny 37 g

Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, odkrojíme tuk, zbavíme žilek a dobře omyjeme v odvaru ze saturejky (1 litr vody + 2 lžíce saturejky). Maso pokrájíme na kousky velikosti sousta.

2

Očištěné cibule a jarní cibulku omyjeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Papriky a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Chilli nasekáme na tenké nudličky, papriky pokrájíme na proužky. Slaninu pokrájíme na kostičky.

3

V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmažíme slaninu. Přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji dorůžova. Přiložíme maso a krátce, asi 1–2 minuty, restujeme. Pak ho osolíme, opepříme, podlijeme 1–2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Poloměkké maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku se sladkou a pálivou paprikou, promícháme a přidáme rajský protlak a maso vrátíme zpět. Přilijeme vývar a dále dusíme dalších 20 minut. Pak přimícháme papriku s chilli papričkou, jarní cibulku a dusíme přibližně dalších 10 minut.

4

Guláš dochutíme solí, podáváme ho s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept