Recept

Skopový guláš z Valašska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35398

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
500 g Brambory
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
300 g Chléb konzumní
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Libeček
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Saturejka
800 g Skopová krkovička
100 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 229kJ
14% Sacharidy 50 g
148% Tuky 111 g
21% Sodík 417 mg
51% Bílkoviny 29 g

Skopový guláš z Valašska postup přípravy receptu:

1

Skopové maso vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek a dobře omyjeme v odvaru ze saturejky (1 litr vody + 2 lžíce saturejky). Maso pokrájíme na větší kusy, i s kostí vložíme do 1,5 litru vařící vody. Přidáme omytou snítku libečku, nové koření, bobkový list, celý pepř, vaříme pomalu pod poklicí - přibližně 30 minut - do poloměkka. Pak maso i kost vyjmeme, vývar přecedíme.

2

Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme, krájíme na malé kostičky. Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostky, česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V hrnci na rozpáleném sádle krátce osmažíme slaninu. Přidáme cibuli, promícháme, zpěníme ji do růžova, přidáme pokrájenou zeleninu, chilli papričku, vše posypeme sladkou paprikou, pepřem, promícháme a přidáme rajský protlak. Znovu promícháme a doložíme maso, kosti, brambory, česnek, majoránku, sůl, přilijeme 7 dl vody a pomalu vaříme do měkka.

4

Uvařený guláš dochutíme kořením Maggi. Měl by mít konzistenci hustší polévky. K horkému guláši podáváme chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept