Telecí řízek parmský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek parmský
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
500 g | Rajčata |
200 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1000 g | Telecí kýta |
120 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 136,3mg |
Draslík | 521,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 474,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek parmský postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme a maso mírně osolíme. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhaným sýrem a v prosáté strouhance. |
2 | V horkém oleji je usmažíme do zlatavé barvy. |
3 | V tuku od smažení opečeme plátky rajčat a usmažený řízek jimi obložíme. |
4 | Ihned podáváme. |