Jednoduchý recept

Jehněčí s houbami shiitake na zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35413

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
175 g Fazolové lusky zelené
500 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Sherry brandy
175 g Shiitake houby
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 501kJ
3% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 12 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jehněčí s houbami shiitake na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na silné plátky. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené maso a smažíme 2 minuty. Přidáme strouhaný zázvor, rozetřený česnek, houby, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme za neustálého míchání.

2

Smícháme solamyl se sherry a vmícháme do woku. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a povaříme minutu, aby omáčka zhoustla.

3

Hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s čínskými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept