Řízky z tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z tykve
Řízky z tykve
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35436 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Tykev |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 367,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 391,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 18,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z tykve postup přípravy receptu:
1 | Tykve umyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, osolíme a necháme asi 10 minut, aby se z nich dostala voda. Vyndáme je z mísy a utěrkou osušíme. |
2 | Do misky rozklepneme vejce, vlijeme pivo, mouku, opepříme a dobře promícháme. Každý plátek namočíme do těstíčka a smažíme na předem připravené pánvi v rozehřátém oleji z obou stran. |
Poznámka
Řízky servírujeme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou. Ozdobíme plátkem citrónu, kterým můžeme pokapat řízky.