Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 35436

Ingredience

70 g Mouka pšeničná hladká
200 g Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Sůl
500 g Tykev
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
5% Sacharidy 18 g
62% Tuky 46 g
26% Sodík 528 mg
13% Bílkoviny 7 g

Řízky z tykve postup přípravy receptu:

1

Tykve umyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, osolíme a necháme asi 10 minut, aby se z nich dostala voda. Vyndáme je z mísy a utěrkou osušíme.

2

Do misky rozklepneme vejce, vlijeme pivo, mouku, opepříme a dobře promícháme. Každý plátek namočíme do těstíčka a smažíme na předem připravené pánvi v rozehřátém oleji z obou stran.

Poznámka

Řízky servírujeme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou. Ozdobíme plátkem citrónu, kterým můžeme pokapat řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept